Wat is Bitcoin Cash? Een complete uitleg over BCH

In augustus 2017 werd een nieuwe cryptocurrency genaamd Bitcoin Cash gecreëerd als gevolg van een hard fork in de Bitcoin blockchain. Bitcoin Cash heeft dezelfde kenmerken als Bitcoin, maar biedt hogere transactiesnelheden en grotere transactieblokken. Wat dit allemaal precies inhoudt? We gaan het in dit artikel hebben over: wat is Bitcoin Cash en wat maakt Bitcoin Cash uniek.

Lees verder om alles te weten te komen over Bitcoin Cash!

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een sneller en meer kosteneffectief alternatief voor Bitcoin. Het werd gecreëerd door Bitcoin te splitsen. Bitcoin Cash werd namelijk gescheiden van Bitcoin als gevolg van een geschil in de cryptocurrency gemeenschap.

De ontwikkelaars van Bitcoin Cash hebben de snelheid en privacy verbeterd door enkele technische veranderingen door te voeren. Het Bitcoin Cash netwerk kan meer transacties per seconde verwerken dan het Bitcoin netwerk, en er wordt hard aan het netwerk gewerkt om het aantal transacties nog verder te verhogen.

Hoe werkt Bitcoin Cash?

Bitcoin en Bitcoin Cash lijken technisch gezien erg op elkaar. Ze hebben allebei een maximale voorraad van 21 miljoen eenheden, gebruiken PoW-validatie, enzovoort. De grotere blokgrootte van BCH maakt het echter veel gemakkelijker (en goedkoper) om te werken, wat volgens mij beter is voor kleine transacties zoals koffie kopen met cryptocurrency. Naast gewoon digitaal geld, ondersteunt Bitcoin Cash ook smart contracts.

Waar Bitcoin Cash kopen?

Bij het kopen van cryptocurrency is het belangrijk dat dit veilig, goedkoop en snel gedaan kan worden en dit kan alleen maar bij een betrouwbaar platform.

Klaar om te investeren in Bitcoin Cash?

Lees onze stap voor stap Bitcoin kopen gids en koop Veilig, goedkoop en snel Bitcoin!

Bitcoin cash historie

Hoe is Bitcoin Cash onstaan?

Het Bitcoin netwerk werd door de jaren heen op grote schaal geaccepteerd en gebruikt. Maar door schaalbaarheidsproblemen en langdurige transacties blijft Bitcoin een netwerk met een aantal problemen. Dit is waar Bitcoin Cash in 2017 de oplossing wilde bieden voor trage transactietijden.

Wat kan je met bitcoin cash?

Bitcoin Cash kan worden gebruikt om artikelen of diensten te kopen, zoals voedsel, kleding en accessoires, maar ook games en entertainment. Bitcoin Cash-gebruikers kunnen ook online goederen en diensten kopen zoals webhosting en VPN’s. Er zijn ook een aantal fysieke bedrijven die Bitcoin Cash accepteren als betaling, waaronder restaurants, cafés en bars.

Waarin verschilt bitcoin cash van bitcoin?

Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin Cash en Bitcoin is dat Bitcoin Cash een groter transactieblok limiet heeft. Dit betekent dat er meer transacties per seconde verwerkt kunnen worden, en het betekent ook dat elke transactie minder kosten met zich meebrengt. Bitcoin Cash gebruikt ook een ander hashing-algoritme dan Bitcoin, waardoor het niet compatibel is met sommige bitcoin-mininghardware.

Crypto Trading – Tijdelijk GRATIS Cursus!

Waar moet je beginnen in de wereld van Crypto? Het uitzoeken van belangrijk nieuws, maken van technische analyses of weten wanneer het een goed koop en verkoop moment is. Het kan erg tijdrovend zijn en de meeste mensen doen er een paar jaar over om winstgevend crypto te traden!

Wil jij samen met 2000 gelijkstemde cryptoliefhebbers op de hoogte blijven van al het nieuws rondom crypto én een Crypto Trading Cursus van € 797 nu GRATIS?

Maak nu gebruik van de tijdelijke Crypto Trading Cursus actie!

Conclusie

Wat is bitcoin cash? Bitcoin Cash is een cryptocurrency die is ontstaan als gevolg van een splitsing in de Bitcoin-gemeenschap. Bitcoin Cash is een sneller en meer kosteneffectief alternatief voor Bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.