Wat is een Lower Low en Lower High?

Een lower low is telkens het laagste punt van een dalende trend en een lower high is het hoogste punt voordat een nieuwe lower low wordt gecreëerd.

Het is een veelvoorkomende term binnen het traden van crypto. Wij gaan je in dit artikel uitleggen hoe je een lower low en lower high herkent en ook hoe je het gemakkelijk kunt toepassen tijdens het traden!

Hoe herken ik een Lower Low en Lower High?

Een lower low en lower high herken je aan de pieken en dalen in een dalende grafiek.

In de onderstaande grafiek is een dalende trend voor Bitcoin te zien. Hierin volgt de koers een duidelijke trend omlaag en komt de prijs niet boven het hoogste punt (lower high).

Een uitleg geven hoe een lower low en lower high eruit ziet.

Waarom is het belangrijk?

Het gebruiken van een lower low en lower high kan je helpen bij het gemakkelijk in kaart brengen van de huidige trend. Het traden met de trend mee, zorgt ervoor dat je een hogere kans hebt op een succesvolle trade. De koers volgt namelijk vaak een bepaalde trend. Er kan ook sprake zijn van een stijgende trend, dan spreken we over een higher high en higher low.

Door het in kaart brengen van een lower low en lower high kun je gemakkelijk een take profit en stop loss zetten. Je weet namelijk wat het hoogste punt (lower high) is en je weet waar de prijs heen wilt gaan, namelijk de lower low.

IMG 1227

Waar kun je vandaag het goedkoopst crypto kopen?

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!