Hoe werkt Bitcoin? Een uitleg over BTC

Bitcoin werkt als een digitaal betaalmiddel, dat volledig decentraal werkt via het Bitcoin-netwerk. Alle transacties worden door nodes en miners gevalideerd en verwerkt in blokken op de Blockchain.

Bitcoin staat bekend als een nieuwe vorm van digitaal betalen en heeft veel voordelen ten opzichte van het traditionele geld, maar hoe werkt Bitcoin dan precies?

In dit artikel lees je alles over de werking van Bitcoin!

Hoe werkt Bitcoin (BTC)?

Om Bitcoin van persoon tot persoon waarde over te maken hebben beide partijen een wallet nodig. Dit is eigenlijk hetzelfde als een bankrekening, maar in dit geval ben jij de volledige eigenaar over je bankrekening en kun je er alleen in met een private key. Je wallet bestaat uit een uniek stukje code, genaamd je wallet address, hiermee kun je Bitcoins versturen of ontvangen.

Het versturen of ontvangen van Bitcoins gaat via het Bitcoin-netwerk en alle transacties worden bijgehouden op de blockchain. Hier worden alle transacties in blokken opgenomen en als een soort ketting achter elkaar gezet, vandaar de naam blockchain. Bitcoin wallets kunnen zo het uit te geven bedrag berekenen en kan worden geverifieerd dat de Bitcoins in een nieuwe transactie ook echt eigendom zijn van de persoon die ze uitgeeft.

Het valideren en verwerken van transacties in de blockchain worden gedaan door Bitcoin nodes en miners. Nodes en miners verwerken elke tien minuten transacties in een blok en voegen dit blok toe aan de laatste. Dit zorgt ervoor dat alle transacties in chronologische volgorde gebeuren. Voor elk voltooide blok krijgen nodes en miners een vergoeding in Bitcoin. Op dit moment is die vergoeding 6,25 Bitcoin, maar dit zal in 2024 door de Bitcoin halving terugvallen naar 3,125 BTC.

Hoe werkt Bitcoin video

Vind je het lastig om te begrijpen hoe Bitcoin werkt? Bekijk dan de onderstaande video

Wat zijn de verwachtingen voor Bitcoin?

Bitcoin begint de laatste jaren populairder te worden en steeds meer mensen beginnen er in te investeren. Waar zal de prijs van Bitcoin op de lange termijn heen gaan? Het maken van zo’n verwachting kun je doen aan de hand van Technische analyses. Vind je dit lastig?
 
Bekijk onze technische analyse op de Bitcoin koers verwachting pagina!

Hoe kom je aan Bitcoin?

Er zijn verschillende manieren om aan Bitcoin te komen in Nederland of België. De beste manier is via een handelsplatform. Het is hierbij belangrijk om een betrouwbaar handelsplatform te kiezen, waar je tegen de beste prijs Bitcoin kunt kopen.

IMG 1227

Waar kun je vandaag het goedkoopst Bitcoin kopen?

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!

Conclusie

Dus, hoe werkt Bitcoin? Bitcoin werkt als een digitaal betaalmiddel, dat draait op een gedecentraliseerd netwerk. Je kunt zonder derde partij Bitcoins naar elkaar overmaken. Miners en nodes verwerken de transacties in blokken en voegen deze toe aan de blockchain.

Wij hopen dat je door middel van dit artikel een stuk wijzer bent geworden over Bitcoin. Wil je graag nog wat meer te weten komen over Bitcoin? Bekijk dan onze alles over Bitcoin pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *