Hoe lang duurt een Bitcoin transactie?

De meeste Bitcoin transacties worden binnen tien minuten bevestigd op het Bitcoin-netwerk.

Het betalen en ontvangen van Bitcoin is vaak binnen een paar seconden geregeld, maar de daadwerkelijke bevestiging van het netwerk duurt een stuk langer. Miners en nodes moeten namelijk de transactie verwerken in een blok en toevoegen aan de blockchain.

In dit artikel leer je meer over Bitcoin transacties en hoe je sneller en goedkoper Bitcoins kunt versturen!

Bitcoin transactie uitleg

Wanneer je een Bitcoin transactie verstuurt, wordt deze rechtstreeks naar het Bitcoin-netwerk gestuurd. De transactie gebeurd dus binnen een paar seconden, maar moet nog worden geverifieerd door gebruikers op het netwerk, genaamd nodes en miners.

Als de transactie is geverifieerd en goedgekeurd, wordt deze toegevoegd aan de blockchain. De transactie staat dan permanent in de blockchain, samen met alle andere transacties die verwerkt zijn in dat blok.

De meeste Bitcoin transacties worden binnen tien minuten verwerkt in de blockchain. Wanneer de transactie terug te vinden is in een blok, heeft deze één bevestiging. Eén bevestiging houdt in dat de transactie in een blok zit en toegevoegd is aan de blockchain.

Bitcoin transactie p2p uitleg

Hoeveel bevestigingen zijn er nodig?

Hoe langer het duurt voordat de transactie op de blockchain is verwerkt, hoe veiliger deze is. Over het algemeen is een Bitcoin transactie veilig na zes bevestigingen. Dit betekent dat tegen de tijd dat de transactie is verwerkt, er vijf nieuwe blokken aan de blockchain zijn toegevoegd.

Hoe verzend ik sneller Bitcoins?

Als je de tijd die nodig is om Bitcoins te verzenden wilt versnellen, is de meest gebruikelijke methode om hogere transactiekosten te betalen. Op die manier zullen miners de transactie voorrang geven.

Bij het kiezen van een Bitcoin wallet kan het nuttig zijn om er een te zoeken waarmee je de transactiekosten kunt instellen. Op die manier kun je meer uitgeven aan een snelle transactie als dat nodig is, of minder als je geen haast hebt. De meeste wallets laten je hoge transactiekosten betalen om de transactie sneller te bevestigen.

Het lightning netwerk is een apart betalingsnetwerk dat bovenop het Bitcoin-netwerk is gebouwd. Het lightning netwerk gebruikt Bitcoin, maar heeft zijn eigen regels die anders zijn dan die van het Bitcoin-netwerk. Hierdoor kan een betaling vrijwel onmiddellijk en bijna zonder kosten worden uitgevoerd.

IMG 1227

Waar kun je vandaag het goedkoopst Bitcoin kopen?

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!

Hoe bekijk ik de status van mijn Bitcoin transactie?

De Bitcoin blockchain is openbaar, wat betekent dat alle gegevens transparant zijn en op internet kunnen worden opgezocht met een block explorer. Deze website maakt blockchain gegevens gemakkelijk te begrijpen en biedt gebruikers waardevolle informatie.

Conclusie

Wij hopen dat je door middel van dit artikel een stuk wijzer bent geworden over de Bitcoin transactieduur en hoe je sneller en goedkoper Bitcoin kunt versturen. Wil je graag nog wat meer te weten komen over Bitcoin?

Bekijk dan onze Bitcoin pagina of onze Bitcoin koers verwachting als je wilt weten waar de prijs naartoe kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *