Wat is een Higher High en Higher Low?

Een higher high is de top van een stijgende trend en een higher low is het laagste punt voordat een nieuwe higher high is gecreëerd.

Het is een veelvoorkomende term binnen het traden van crypto. Wij gaan je in dit artikel uitleggen hoe je een higher high en higher low herkent en ook hoe je het gemakkelijk kunt toepassen tijdens het traden!

Hoe herken ik een Higher High en Higher Low?

Een higher high en higher low herken je aan de pieken en dalen in een stijgende grafiek.

In de onderstaande grafiek is een stijgende trend voor Bitcoin te zien. Hierin volgt de koers een duidelijke trend omhoog en komt de prijs niet onder het laagste punt (higher low).

Een uitleg geven hoe een higher high en higher low eruit ziet.

Waarom is het belangrijk?

Het gebruiken van een higher high en higher low kan je helpen bij het gemakkelijk in kaart brengen van de huidige trend. Het traden met de trend mee, zorgt ervoor dat je een hogere kans hebt op een succesvolle trade. De koers volgt namelijk vaak een bepaalde trend. Er kan ook sprake zijn van een dalende trend, dan spreken we over een lower high en lower low.

Door het in kaart brengen van een higher high en higher low kun je gemakkelijk een take profit en stop loss zetten. Je weet namelijk wat het laagste punt (higher low) is en je weet waar de prijs heen wilt gaan, namelijk de higher high.

IMG 1227

Waar kun je vandaag het goedkoopst crypto kopen?

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!