Ethereum verwachting – Gaat de koers stijgen in 2023?

Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurency in de markt. Ethereum is wellicht de enige munt met de potentie om Bitcoin in te halen! Wij nemen je in dit artikel mee in de korte en lange termijn verwachting van Ethereum.

Ethereum verwachting korte termijn

Om een goede Ethereum verwachting te maken op de korte termijn, is het essentieel om een top down analyse te doen. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar de intentie van de koers over een langere periode, om vervolgens steeds verder in te zoomen wat de koers op dit moment doet. Zo kun je bepalen wanneer het een goed moment is om in te stappen en ook wanneer het een goed moment is om uit te stappen.

Onze korte termijn verwachting van Ethereum

  • Ethereum gaat zakken naar het 1.000 euro level
  • Ethereum respecteert de demand zone
  • Ethereum gaat vervolgens richting de wekelijkse imbalance en bereikt 2.300 euro

Wekelijkse grafiek

In de onderstaande afbeelding is de wekelijkse grafiek van Ethereum te zien. Elke candle omhoog (blauw) of omlaag (zwart) geeft een periode van een week aan. Er is een grijs met groene zone gemarkeerd aan de hand van de lower high en mogelijke lower low van Ethereum. Op dit moment bevindt Ethereum zich tussen een prijs van 3.600 euro en 880 euro. De grijze zone geeft aan welk gebied ervoor heeft gezorgd dat Ethereum een nieuw laagste punt heeft bereikt en het groene gebied geeft aan welke zone Ethereum tegenhoudt om verder te dalen.

Op de wekelijkse grafiek zijn twee belangrijke POI’s (point of interest) gemarkeerd. De bovenste rode zone geeft de wekelijkse supply zone van Ethereum aan. Deze zone heeft ervoor gezorgd dat Ethereum is gaan dalen en een nieuwe low heeft gecreëerd. De twee oranje lijnen geven de wekelijkse imbalance aan in zowel de grijze als groene zone.

Aan de hand van deze gegevens is te zien, dat Ethereum momenteel in een downtrend zit en moeite heeft om verder te dalen of te stijgen.

Hieronder volgt de volledige Ethereum verwachting op korte termijn. De analyse is uitgevoerd op 22 oktober 2022.

Wekelijkse grafiek Ethereum verwachting

Dagelijkse grafiek

Als we op de wekelijkse grafiek inzoomen dan kijken we naar de dagelijkse grafiek. Elke candle omhoog of omlaag geeft een periode van een dag aan. Op de dagelijkse grafiek zijn een aantal belangrijk POI’s te vinden. Zo is er in de wekelijkse imbalance een dagelijkse supply zone (middelste rode zone) te vinden. Dit geeft een mooi punt aan waar Ethereum in de toekomst heen kan gaan. Ook is er een demand zone (blauwe zone) gemarkeerd. Deze zone heeft voor een BOS (break of structure) gezorgd. Dit is een belangrijk zone waar Ethereum op dit moment weerstand biedt en een reactie omhoog geeft.

In de dagelijkse grafiek zijn twee punten van liquidity te vinden. De eerste liquidity zone is net boven de demand zone. De tweede liquidity zone ligt net onder de wekelijkse imbalance. Wij verwachten dat Ethereum gaat dalen, liquidity zal pakken en de demand zone zal respecteren. Vanaf hier zal Ethereum vervolgens naar de wekelijkse imbalance en dagelijkse supply zone gaan.

Dagelijkse grafiek met de Ethereum verwachting

Meer leren over technische analyse?

De Crypto en Trading Academy zorgt ervoor dat je alle handvatten krijgt om technische analyse en traden gemakkelijk te begrijpen. Een inspirerende omgeving is de #1 lifehack voor groei! Met meer dan 2000+ actieve leden is de MoneyTalks community dé plek voor financiële groei. 

Lees hier meer over de Crypto en Trading Academy!

Bekijk hier de volledige Ethereum koers analyse video

Ethereum verwachting lange termijn

Naast een korte termijn verwachting is er natuurlijk ook een lange termijn verwachting. Waar zal de koers van Ethereum op de lange termijn heen gaan? Als we het hebben over de lange termijn, dan spreken we al snel over een paar jaar. Door te investeren op de lange termijn bespaar je ontzettend veel tijd en stress! Je hoeft namelijk niet elke dag met de Ethereum koers bezig te zijn en je richt jezelf op de toekomst van Ethereum.

Zelf investeren wij maandelijks een vast bedrag in Ethereum. Dit zorgt ervoor dat we over een langere periode een mooie gemiddelde aankoopprijs (Dollar Cost Average) hebben over onze Ethereum posities en hiermee het risico spreiden.

Om tot een lange termijn verwachting voor Ethereum te komen is het belangrijk dat er verschillende factoren worden meegnomen die de prijs kunnen beïnvloeden: groeit het aantal gebruikers, wat zijn de toekomstplannen en wat zeggen meerdere crypto experts over de toekomst? Door deze vragen in de lange termijn verwachting mee te nemen kan er een weloverwogen keuze gemaakt worden.

Groeit het aantal gebruikers?

In de onderstaande grafiek is de groei van het aantal unieke Ethereum wallets te zien. Dit geeft ons een goede indicatie dat ondanks de dalende markt mensen toch vertrouwen in Ethereum hebben en het aantal gebruikers blijft groeien.

ethereum unique addresse
Etherscan

Wat zijn de toekomstplannen?

Een goed project bestaat niet zonder een duidelijke visie. Ethereum heeft een hele duidelijke visie en heeft deze opgedeeld in drie verschillende categorieën: schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.

Schaalbaarheid

Ondanks dat Ethereum een voorloper is op projecten zoals Cardano, Solana en Avalanche loopt het aantal transacties dat per seconde wordt verwerkt nog erg achter. Ethereum is hard aan het werk om het huidige contract een upgrade te geven, zodat er meer dan 1000 transacties per seconde verwerkt kunnen worden.

Veiligheid

Een veilig project is essentieel voor op de lange termijn en Ethereum steeft ernaar om op veiligheid te blijven innoveren.

Duurzaamheid

Het minen van cryptocurrency vereist elektriciteit en dit brengt erg veel kosten met zich mee. Naast kosten is het ook nog een slecht voor het milieu, omdat elektriciteit opgewekt moet worden. Ethereum is hierdoor overgestapt op proof-of-stake en heeft de energiekosten met 99,9% verlaagd.

Schermafbeelding 2022 10 22 om 19.16.53
Ethereum upgrades

Crypto experts

Het maken van een koers verwachting is nooit 100% accuraat en daarom nemen wij de koers verwachtingen van verschillende crypto experts mee in onze berekening. Voor het maken van een koers verwachting zijn de prijsgegevens van coinpriceforecast en priceprediction gebruikt. Bekijk hieronder de Ethereum koers verwachting voor de komende jaren!

Ethereum verwachting 2022

Volgens de technische analyses van de crypto experts kan Ethereum dit jaar nog doorschieten naar een prijs van 1.564 euro.

Ethereum verwachting 2023

In het jaar 2023 verwachten we dat de cryptomarkt meer is gestabiliseerd en veel nieuwe mensen zal aantrekken. Dit kan leiden tot meer vraag en een hogere prijs voor Ethereum. De crypto experts verwachten dat Ethereum een prijs van 2.536 euro kan bereiken.

Ethereum verwachting 2024

Ook in 2024 zal de prijs van Ethereum weer een stukje stijgen en bereikt Ethereum mogelijk een prijs van 3.078 euro.

Ethereum verwachting 2025

Gaat Ethereum eindelijk de all time high verbreken? De crypto experts verwachten dat Ethereum een prijs van 3.759 euro zal bereiken en hiermee nog geen nieuwe all time high bereikt. Er moet rekening gehouden worden met de toekomstplannen van Ethereum en de upgrades die doorgevoerd worden.

Ethereum verwachting 2030

Waar zal de prijs over ongeveer acht jaar staan? Crypto experts verwachten dat er een goede tijd aan gaat komen voor Ethereum en verwachten een koers van 17.630 euro in 2030.

Waar kun je vandaag het goedkoopst Ethereum kopen?

Bij het kopen van cryptocurrency is het belangrijk dat dit veilig, goedkoop en snel gedaan kan worden en dit kan alleen maar bij een betrouwbaar platform.

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!

Conclusie

Op de korte termijn wordt er een daling voor Ethereum verwacht. Echter als we uitzoomen en kijken naar de groei in gebruikers, toekomstplannen van Ethereum en de verwachtingen van experts, dan ziet de toekomst er voor Ethereum enorm goed uit!

Let op! Dit is geen financieel advies