Cardano verwachting – Gaat de koers stijgen in 2022?

Cardano en Ethereum zijn gewaagde tegenstanders in de strijd om schaalbaarheid en lagere transactiekosten. Wat zijn de toekomstplannen voor Cardano en waar gaat de koers heen? In dit artikel lees je meer over onze Cardano verwachting op de korte en lange termijn!

Cardano verwachting korte termijn

Om een goede Cardano verwachting te maken op de korte termijn, is het essentieel om een top down analyse te doen. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar de intentie van de koers over een langere periode, om vervolgens steeds verder in te zoomen wat de koers op dit moment doet. Zo kun je bepalen wanneer het een goed moment is om in te stappen en ook wanneer het een goed moment is om uit te stappen.

Hieronder volgt de volledige Cardano verwachting op korte termijn. De analyse is uitgevoerd op 23 oktober 2022.

Onze korte termijn verwachting van Cardano

  • Cardano heeft de wekelijkse demand zone bereikt en respecteert dit level
  • Cardano maakt mogelijk een correctie naar 0,80 euro

Wekelijkse grafiek

In de onderstaande afbeelding is de wekelijkse grafiek van Cardano te zien. Elke candle omhoog (blauw) of omlaag (zwart) geeft een periode van een week aan. Er is een grijs met groene zone gemarkeerd aan de hand van de lower high en potentiële lower low van Cardano. Op dit moment bevindt Cardano zich tussen een prijs van 1,20 euro en 0,3466 euro. De grijze zone geeft aan welk gebied ervoor heeft gezorgd dat Cardano een nieuw laagste punt heeft bereikt en het groene gebied geeft aan welke zone Cardano tegenhoudt om verder te dalen.

Op de grafiek zijn twee belangrijke POI’s (point of interest) gemarkeerd. De rode zone geeft de wekelijkse supply zone aan die ervoor heeft gezorgd dat Cardano is gaan dalen. De blauwe zone geeft de wekelijkse demand zone aan die er in 2021 voor heeft gezorgd dat Cardano nieuwe highs heeft bereikt. De blauwe zone wordt nu als support zone gezien en kan ervoor zorgen dat de prijs weer omhoog gaat.

Aan de hand van deze gegevens is te zien, dat Cardano momenteel in een downtrend zit en wordt tegengehouden door de wekelijkse demand zone.

De wekelijkse cardano verwachting

Dagelijkse grafiek

Als we op de wekelijkse grafiek inzoomen dan kijken we naar de dagelijkse grafiek. Elke candle omhoog of omlaag geeft een periode van een dag aan. Op de dagelijkse grafiek zijn een aantal belangrijk POI’s te vinden. Er is een supply zone (rode zone) gemarkeerd, waar Cardano mogelijk in de toekomst heen kan gaan. Deze zone bevindt zich in de wekelijkse grijze zone en is hiermee een mooi punt om als target te gebruiken.

In de dagelijkse grafiek zijn verder twee punten van liquidity te vinden. Deze twee punten zijn gemarkeerd met BSL (buy side liquidity) en SSL (sell side liquidity). Er is te zien dat Cardano door de SSL is gegaan en zich nu in de wekelijkse demand zone bevindt. Wij verwachten dat Cardano de demand zone gaat respecteren en een correctie gaat maken richting de supply zone.

De dagelijkse cardano verwachting

Uren grafiek

Om te weten wanneer Cardano van koers gaat veranderen en richting de dagelijkse BSL en supply zone zal bewegen, kijken we op de vier uren grafiek. De prijs toont een sterke reactie omhoog in de wekelijkse demand zone, maar bevindt zich nog in een downtrend. Om deze downtrend te doorbreken en Cardano in een uptrend te krijgen moet de prijs door het level dat is aangegeven met CoCH (change of character). Zodra dit level is bereikt verwachten wij dat de prijs richting de blauwe demand zone zal gaan en er kooporders worden gevuld. Deze kooporders zullen de prijs van Cardano omhoog brengen en mogelijk de uptrend beginnen richting de dagelijkse supply zone.

De vier uur cardano verwachting

Meer leren over technische analyse?

De Crypto en Trading Academy zorgt ervoor dat je alle handvatten krijgt om technische analyse en traden gemakkelijk te begrijpen. Een inspirerende omgeving is de #1 lifehack voor groei! Met meer dan 2000+ actieve leden is de MoneyTalks community dé plek voor financiële groei. 

Lees hier meer over de Crypto en Trading Academy!

Bekijk hier de volledige Cardano koers analyse video

Cardano verwachting lange termijn

Naast een korte termijn verwachting is er natuurlijk ook een lange termijn verwachting. Waar zal de koers van Cardano op de lange termijn heen gaan? Als we het hebben over de lange termijn, dan spreken we al snel over een paar jaar. Door te investeren op de lange termijn bespaar je ontzettend veel tijd en stress! Je hoeft namelijk niet elke dag met de Cardano koers bezig te zijn en je richt jezelf op de toekomst van Cardano.

Zelf investeren wij maandelijks een vast bedrag in Cardano. Dit zorgt ervoor dat we over een langere periode een mooie gemiddelde aankoopprijs (Dollar Cost Average) hebben over onze Cardano posities en hiermee het risico spreiden.

Om tot een lange termijn verwachting voor Cardano te komen is het belangrijk dat er verschillende factoren worden meegnomen die de prijs kunnen beïnvloeden: wat zijn de toekomstplannen en wat zeggen meerdere crypto experts over de toekomst? Door deze vragen in de lange termijn verwachting mee te nemen kan er een weloverwogen keuze gemaakt worden.

Cardano roadmap

Cardano zit momenteel in de ontwikkelingsfase van het project en de roadmap is ingedeeld in vijf verschillende tijdperken: Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire. Elk tijdperk richt zich op een reeks functionaliteiten die zullen worden opgeleverd over meerdere code-releases.

In de onderstaand afbeelding zijn de wekelijkse ontwikkelingen van Cardano te zien. Op dit moment zijn er 103 projecten gelanceerd op de Cardano blockchain, zijn er 1.122 projecten in aanbouw en heeft het netwerk al meer dan 52 miljoen transacties verwerkt.

Cardano wekelijkse updates
Weekly development report

Crypto experts

Het maken van een koers verwachting is nooit 100% accuraat en daarom nemen wij de koers verwachtingen van verschillende crypto experts mee in onze berekening. Voor het maken van een koers verwachting zijn de prijsgegevens van coinpriceforecast en priceprediction gebruikt. Bekijk hieronder de Cardano koers verwachting voor de komende jaren!

Cardano verwachting 2022

Volgens de technische analyses van de crypto experts kan Cardano dit jaar nog doorschieten naar een prijs van 0,45 euro.

Cardano verwachting 2023

In het jaar 2023 verwachten we dat de cryptomarkt meer is gestabiliseerd en veel nieuwe mensen zal aantrekken. Dit kan leiden tot meer vraag en een hogere prijs voor Cardano. De crypto experts verwachten dat Cardano een prijs van 0,59 euro kan bereiken.

Cardano verwachting 2024

Ook in 2024 zal de prijs van Cardano weer een stukje stijgen en bereikt Cardano mogelijk een prijs van 0,77 euro.

Cardano verwachting 2025

Waar zal de prijs over ongeveer drie jaar staan? Crypto experts verwachten dat er een goede tijd aan gaat komen voor Cardano en verwachten een koers van 1,07 euro in 2025.

Cardano verwachting 2030

Gaat Cardano eindelijk de all time high verbreken? De crypto experts verwachten dat Cardano een prijs van 5,42 euro zal bereiken en hiermee nieuwe all time high bereikt! Er moet rekening gehouden worden met de toekomstplannen van Cardano en de upgrades die doorgevoerd worden.

Waar kun je vandaag het goedkoopst Cardano kopen?

Bij het kopen van cryptocurrency is het belangrijk dat dit veilig, goedkoop en snel gedaan kan worden en dit kan alleen maar bij een betrouwbaar platform.

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!

Conclusie

Op de korte termijn wordt er een stijging voor Cardano verwacht. Ook als we uitzoomen en kijken naar de groei in transacties, toekomstplannen van Cardano, en de verwachtingen van experts, dan ziet de toekomst er voor Cardano enorm goed uit!

Let op! Dit is geen financieel advies