Bitcoin rainbow chart – Gaat de prijs naar $750.000 in 2025?

De Bitcoin rainbow chart is misschien wel een van de bekendste tools onder Bitcoin kenners. Het geeft niet alleen weer of het een goed moment is om te kopen of te verkopen, maar maakt ook een verwachting voor de toekomst.

Lees in dit artikel alles over de rainbow chart!

Een uitleg over de Bitcoin rainbow chart

De Bitcoin rainbow chart is een hulpmiddel om de prijs van Bitcoin in de loop der tijd te visualiseren. Het is een handige tool bij het maken van koop- en verkoopbeslissingen. De tool maakt gebruikt van verschillende kleuren om koop- en verkoopbeslissingen te ondersteunen, gebaseerd op de historische prijsgegevens van Bitcoin.

Bitcoin Rainbow Chart uitleg

Waar staan de kleuren voor op de grafiek?

De Bitcoin rainbow chart geeft de prijs weer over negen verschillende kleuren. De kleuren geven aan in welk fase Bitcoin zich op dit moment bevindt. Het idee is dat de prijs tussen de verschillende kleuren beweegt en aangeeft wat je op dit moment het beste kunt doen.

Donkerrood – Bitcoin staat op het punt te barsten.
Rood – De Bitcoin beleggers zouden nu moeten beginnen verkopen.
Donker oranje – Er heerst FOMO (Fear of Missing Out) onder de Bitcoin beleggers.
Oranje – Dit kan heel snel een nieuwe high worden voor Bitcoin.
Geel – HODL! (staat voor “Hold on for dear life!”).
Lichtgroen – De prijs is goedkoop.
Groen – De Bitcoin beleggers zouden nu moeten beginnen met kopen.
Blauwgroen – KOOP HET!
Blauw – Een grotere korting bestaat niet!

Wil je graag nog wat meer uitleg? Bekijk dan de onderstaande korte video!

Bitcoin rainbow chart uitleg video

Is de Bitcoin rainbow chart accuraat?

Volgens de historische prijsgegevens zou Bitcoin mogelijk $750.000 kunnen aantikken! Of dit natuurlijk in de werkelijkheid ook echt gaat gebeuren hangt af van veel verschillende factoren: technologische ontwikkelingen, groei in aantal gebruikers en invloed van de overheid.

Wil je weten wat Bitcoin op de korte termijn gaat doen? Bekijk dan onze Bitcoin koers verwachting!

Rainbow chart geschiedenis

Het is allemaal begonnen in 2014, toen een Reddit-gebruiker genaamd Azop een grafiek maakte om de Bitcoin koers te evalueren. De grafiek heeft verschillende kleuren en staat daarom bekend als de “Bitcoin Rainbow Chart”.

Het nieuws verspreidde zich al snel onder de Bitcoin kenners en de grafiek kwam uiteindelijk op verschillende websites te staan. “Trolololo”, een van de gebruikers, paste de grafiek aan met behulp van logaritmische regressie om een zo goed mogelijke verwachting te kunnen maken. Daarna ontwikkelde Über Holger het verder en publiceerde het op BlockchainCenter.

Conclusie

De Bitcoin rainbow chart is een hele handige en vooral makkelijke tool om te kijken hoe Bitcoin er op dit moment voor staat. Het is voor iedereen overzichtelijk en door verschillende kleuren toe te passen weet je of je moet kopen of verkopen. Of Bitcoin ook echt volgens deze grafiek zal bewegen, zal alleen in de toekomst duidelijk worden.