Bitcoin koers verwachting – Gaat Bitcoin stijgen in 2022?

Bitcoin breekt al jaren lang nieuwe records en iedereen vraagt zich af waar de prijs de komende jaren heen zal gaan. Zal Bitcoin aan de top blijven of zal een andere munt, zoals Ethereum de nummer één positie overnemen? Wij nemen je in dit artikel mee in de korte en lange termijn verwachting van Bitcoin.

Bitcoin verwachting korte termijn

Om een goede Bitcoin koers verwachting te maken op de korte termijn, is het essentieel om een top down analyse te doen. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar de intentie van de koers over een langere periode, om vervolgens steeds verder in te zoomen wat de koers op dit moment doet. Zo kun je bepalen wanneer het een goed moment is om in te stappen en ook wanneer het een goed moment is om uit te stappen.

Aan de hand van de wekelijkse en dagelijkse Bitcoin grafiek bepalen wij de intentie van de koers. Vervolgens wordt er naar de vier uur grafiek gekeken om een korte termijn verwachting te maken.

Hieronder volgt de volledige Bitcoin verwachting op korte termijn. De analyse is uitgevoerd op 15 oktober 2022.

Wekelijkse grafiek

In de onderstaande afbeelding is de wekelijkse grafiek van Bitcoin te zien. Elke candle omhoog (blauw) of omlaag (zwart) geeft een periode van een week aan. Er is een grijs met groene zone gemarkeerd aan de hand van de lower high en mogelijke lower low van Bitcoin. Op dit moment bevindt Bitcoin zich tussen een prijs van 32.000 euro en 17.500 euro. De grijze zone geeft aan welk gebied ervoor heeft gezorgd dat Bitcoin een nieuw laagste punt heeft bereikt en het groene gebied geeft aan welke zone Bitcoin tegenhoudt om verder te dalen. Aan de hand van deze gegevens is te zien, dat Bitcoin momenteel in een downtrend zit en moeite heeft om verder te dalen.

Een wekelijkse koers analyse van Bitcoin

Dagelijkse grafiek

Als we op de wekelijkse grafiek inzoomen dan kijken we naar de dagelijkse grafiek. Elke candle omhoog of omlaag geeft een periode van een dag aan. Op de dagelijkse grafiek hebben we twee belangrijke POI’s (point of interest) gemarkeerd. De rode zone (supply zone) geeft het gebied aan dat voor een daling naar beneden heeft gezorgd. De twee zwarte lijnen geven een imbalance aan in zowel de grijze als groene zone.

Wat opvalt aan de dagelijkse grafiek is dat de prijs in de imbalance is gekomen en ook nog eens in de wekelijkse grijze zone, voordat het verder is gaan dalen. Dit geeft ons een sterke indicatie dat de prijs verder naar beneden wilt gaan om een nieuwe low te creëren.

Een dagelijkse koers analyse van Bitcoin

Uren grafiek

Als we op de dagelijkse grafiek inzoomen dan kijken we naar de uren grafiek. Elke candle omhoog of omlaag geeft een periode van vier uur aan. Ook op de uren grafiek hebben we een belangrijk zone gemarkeerd. De twee zwarte lijnen geven de vier uur imbalance aan. Op dit moment is Bitcoin aan het schommelen tussen 21.000 euro en 18.000 euro. Wij verwachten dat Bitcoin hier liquidity aan het opbouwen is, om vervolgens omhoog te gaan richting de vier uur imbalance. Nadat de prijs in de vier uur imbalance is gekomen verwachten we dat de prijs verder zakt.

huidige koers analyse van Bitcoin

Meer leren over technische analyse?

De Crypto en Trading Academy zorgt ervoor dat je alle handvatten krijgt om technische analyse en traden gemakkelijk te begrijpen. Een inspirerende omgeving is de #1 lifehack voor groei! Met meer dan 2000+ actieve leden is de MoneyTalks community dé plek voor financiële groei. 

Lees hier meer over de Crypto en Trading Academy!

Bekijk hier de volledige Bitcoin koers analyse video

Bitcoin verwachting lange termijn

Naast een korte termijn verwachting is er natuurlijk ook een lange termijn verwachting. Waar zal de koers van Bitcoin op de lange termijn heen gaan? Als we het hebben over de lange termijn, dan spreken we al snel over een paar jaar. Door te investeren op de lange termijn bespaar je ontzettend veel tijd en stress! Je hoeft namelijk niet elke dag met de Bitcoin koers bezig te zijn en je richt jezelf op de toekomst van Bitcoin.

Zelf investeren wij maandelijks een vast bedrag in Bitcoin. Dit zorgt ervoor dat we over een langere periode een mooie gemiddelde aankoopprijs (Dollar Cost Average) hebben over onze Bitcoin posities en hiermee het risico spreiden.

Er zijn verschillende modellen die een lange termijn verwachting maken voor Bitcoin. Deze modellen gebruiken prijsgegevens uit het verleden om een verwachting in de toekomst te maken. Twee van deze modellen zijn: Stock To Flow model en Bitcoin Rainbow Chart.

Stock To Flow model

Het stock to flow model maakt een Bitcoin koers verwachting op basis van het aantal Bitcoins dat beschikbaar is op de markt in verhouding tot de hoeveelheid die elk jaar wordt geproduceerd (gemined). De rode lijn geeft de verwachte Bitcoin koers aan en de gekleurde lijn geeft de huidige prijs aan. De kleuren laten zien hoe lang het nog duurt voordat er een volgende halving plaatsvindt.

Het Stock to Flow Model van PlanB
lookintobitcoin

Bitcoin Rainbow Chart

De Bitcoin Rainbow Chart geeft de prijs logaritmisch weer over negen verschillende kleuren. De kleuren geven aan in welk stadia Bitcoin zich op dit moment bevindt. Het idee is dat de prijs tussen de verschillende kleuren beweegt en aangeeft wat je op dit moment het beste kunt doen, zoals verkopen tijdens een roodgloeiende markt ‘Maximum Bubble Territory’.

Bitcoin verwachting door de Bitcoin Rainbow Chart
BlockchainCenter

Bitcoin koers verwachting 2022

Eind 2022 kunnen we volgens het Stock To Flow model nog een gemiddelde koers van 62.000 euro verwachten. Dit zal echter zeer waarschijnlijk zijn. Het is daarom verstandig om voor 2022 te kijken naar de Bitcoin Rainbow Chart. Deze grafiek geeft aan dat Bitcoin zich momenteel in de blauwe zone bevindt en dat het een goed moment is om te kopen! De prijs zit namelijk volgens de grafiek op het laagste punt en heeft potentie om veel te stijgen. De prijs waar Bitcoin in 2022 tussen hoort te schommelen (volgens de Rainbow Chart) is 19.000 euro en 290.000 euro.

Bitcoin koers verwachting 2023-2024

Volgens het Stock To Flow model zal de prijs in 2023 rond de 65.000 euro zijn. Echter zal de prijs in 2024 een flinke boost krijgen door de halving die gaat plaatsvinden. Het Stock To Flow model verwacht namelijk een prijsstijging richting de 200.000 euro. De Bitcoin Rainbow chart geeft aan dat de prijs van 2023 tot en met 2024 zal schommelen tussen 25.000 euro en 650.000 euro.

Bitcoin koers verwachting 2025

De verwachtingen voor 2025 zijn erg positief! Zo verwacht het Stock To Flow model een prijs van 250.000 euro voor Bitcoin. De Bitcoin Rainbow Chart geeft een prijs weer tussen 65.000 euro en 800.000 euro.

Bitcoin koers verwachting 2030

Beide modellen hebben prijsgegevens nodig om een koers verwachting te maken en op dit moment zijn er niet genoeg gegevens om voor 2030 een verwachting te maken. Wel laat het Stock To Flow model een verwachte prijs boven de 600.000 euro in 2028 zien.

Waar kun je vandaag het goedkoopst Bitcoin kopen?

Bij het kopen van cryptocurrency is het belangrijk dat dit veilig, goedkoop en snel gedaan kan worden en dit kan alleen maar bij een betrouwbaar platform.

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!

Conclusie

Op de korte termijn is het nog onzeker wat Bitcoin gaat doen, maar gaat onze verwachting uit naar een verdere daling de komende maanden. Echter als we uitzoomen en kijken naar de verschillende modellen die een verwachting maken voor de Bitcoin koers, dan ziet de toekomst er voor Bitcoin enorm goed uit!

Let op! Dit is geen financieel advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *