Bitcoin koers verwachting – Gaat Bitcoin stijgen in 2023?

De waarde van cryptomunten, met name Bitcoin, heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor zijn veel mensen geïnteresseerd in het investeren in Bitcoin, met het oog op potentiële toekomstige groei. Iedereen wil weten wat de toekomstige verwachtingen zijn voor de koers van Bitcoin en of het een slimme investering is.

Het doel van dit artikel is om een uitgebreide analyse te geven van de verwachtingen voor de koers van Bitcoin op zowel de korte als de lange termijn. Hierbij zullen we de huidige markttrends onder de loep nemen en onze Bitcoin koers verwachting bespreken.

Bitcoin verwachting korte termijn

Iedereen is benieuwd naar de Bitcoin verwachtingen voor de korte termijn en er zijn verschillende methoden om dit te voorspellen. Een van deze methoden is de technische analyse, waarbij grafieken en historische prijsgegevens worden gebruikt om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Anderzijds is er de fundamentele analyse, die de economische en bedrijfseconomische factoren analyseert die de prijs van Bitcoin kunnen beïnvloeden. Wij gebruiken beide methoden om onze Bitcoin verwachting op de korte termijn te bepalen.

Kun je niet wachten op ons antwoord over de Bitcoin verwachting op de korte termijn? Wij verwachten dat Bitcoin gaat: Stijgen!

Lees hieronder verder waarom Bitcoin gaat stijgen.

Technische analyse Bitcoin

Technische analyse is een veelgebruikte methode om verwachtingen voor de korte termijn van Bitcoin te bepalen. Het gaat hierbij om het analyseren van grafieken en historische prijsgegevens om toekomstige bewegingen van de prijs van Bitcoin te voorspellen. 

Voor onze technische analyse maken we gebruik van de maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse grafieken. Door verschillende grafieken met elkaar te vergelijken kunnen we een voorspelling maken aan de hand van meerdere prijsgegevens.

Hieronder volgt de volledige Bitcoin verwachting op korte termijn. De analyse is uitgevoerd op 5 februari 2023.

Maandelijkse grafiek

In de onderstaande afbeelding is de technische analyse van Bitcoin op de maandelijkse grafiek te zien. Bitcoin heeft een flinke push naar beneden gemaakt en is in de maandelijkse imbalance terecht gekomen. Bitcoin toont een mooie reactie omhoog in deze imbalance en heeft zelfs een break of structure gemaakt op de wekelijkse grafiek (volgende afbeelding). 

Daarnaast is op de maandelijkse grafiek een imbalance te zien tussen 32.000 en 38.000 euro. Zodra Bitcoin de wekelijkse weak high breekt is dit een mooie zone waar de prijs naartoe kan gaan.

Bitcoin koers verwachting maandelijks

Wekelijkse grafiek

In de onderstaande afbeelding is de technische analyse van Bitcoin op de wekelijkse grafiek te zien. Deze analyse laat een sterke vorm van een uptrend zien. Dit komt namelijk, omdat Bitcoin na een BOS (Break of Structure) een CoCH (Change of Character) heeft gemaakt. Dit laat zien dat Bitcoin momenteel niet meer in een downtrend zit, maar in een uptrend. 

Daarnaast is er ook een “Weak high” te zien. Dit is het punt dat in het verleden voor een push naar beneden heeft gezorgd, maar het niet voor elkaar heeft kunnen krijgen om een nieuwe low te creëren. Dit is nu een punt van liquidity geworden en we verwachten dat dit op de korte termijn gebroken zal worden.

De supply zone (rode zone) geeft het punt aan wat ervoor heeft gezorgd dat Bitcoin is gaan dalen. Nu Bitcoin in een uptrend zit kunnen we verwachten dat Bitcoin hier heen zal gaan. Dit is een erg sterke prijs zone die Bitcoin moet breken om een hogere prijs te zien.

Bitcoin koers verwachting wekelijks

Dagelijkse grafiek

In de onderstaande afbeelding is de technische analyse van Bitcoin op de dagelijkse grafiek te zien. Bitcoin heeft een sterke push omhoog laten zien om een CoCH te maken, maar heeft hierbij veel imbalances in de prijs achtergelaten. Hierdoor verwachten we dat de prijs terugkeert naar de demand zone (blauwe zone), om de prijs in balans te brengen en de weg naar boven te vervolgen.

Bitcoin koers verwachting dagelijks

Meer leren over technische analyse?

De Crypto en Trading Academy zorgt ervoor dat je alle handvatten krijgt om technische analyse en traden gemakkelijk te begrijpen. Een inspirerende omgeving is de #1 lifehack voor groei! Met meer dan 2000+ actieve leden is de MoneyTalks community dé plek voor financiële groei. 

Lees hier meer over de Crypto en Trading Academy!

Bitcoin koers verwachting vandaag

Om te weten wat de koers van Bitcoin vandaag gaat doen kun je gebruik maken van de onderstaande technische analyse van Tradingview. Deze analyse is gebaseerd op basis van 26 verschillende indicatoren die samenwerken om te bepalen of het een goed moment is om Bitcoin te kopen of niet.

Waar kun je vandaag het goedkoopst Bitcoin kopen?

Bij het kopen van cryptocurrency is het belangrijk dat dit veilig, goedkoop en snel gedaan kan worden en dit kan alleen maar bij een betrouwbaar platform.

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!

Bitcoin verwachting lange termijn

Naast een korte termijn verwachting is er natuurlijk ook een lange termijn verwachting. Waar zal de koers van Bitcoin op de lange termijn heen gaan? Als we het hebben over de lange termijn, dan spreken we al snel over een paar jaar. Door te investeren op de lange termijn bespaar je ontzettend veel tijd en stress! Je hoeft namelijk niet elke dag met de Bitcoin koers bezig te zijn.

Er zijn verschillende modellen die een lange termijn verwachting maken voor Bitcoin. Deze modellen gebruiken prijsgegevens uit het verleden om een verwachting in de toekomst te maken. Twee van deze modellen zijn: Stock To Flow model en Bitcoin Rainbow Chart.

Laten we eens kijken wat deze modellen voor Bitcoin verwachten op de lange termijn.

Bitcoin verwachting: Stock To Flow model

Het stock to flow model maakt een Bitcoin koers verwachting op basis van het aantal Bitcoins dat beschikbaar is op de markt in verhouding tot de hoeveelheid die elk jaar wordt geproduceerd (gemined). De rode lijn geeft de verwachte Bitcoin koers aan en de gekleurde lijn geeft de huidige prijs aan. De kleuren laten zien hoe lang het nog duurt voordat er een volgende halving plaatsvindt.

Het Stock to Flow Model van PlanB

Stock To Flow – Bitcoin koers verwachting 2023

Na een lange periode van onrust zit er eindelijk weer een stijging in de Bitcoin koers. Het Stock to flow model verwacht in 2023 dat de koers van Bitcoin nog zal stijgen tot 60.000 euro.

Stock To Flow – Bitcoin koers verwachting 2024

Volgens het Stock To Flow model zal de koers in 2024 een flinke boost krijgen door de halving die gaat plaatsvinden. Het model verwacht namelijk een prijsstijging richting de 200.000 euro in 2024.

Stock To Flow – Bitcoin koers verwachting 2025

De verwachtingen voor 2025 zijn erg positief! Zo verwacht het Stock To Flow model een prijs van 250.000 euro voor Bitcoin.

Stock To Flow – Bitcoin koers verwachting 2030

Het stock to flow model laat op dit moment een prijs zien tot 2028. En die prijs is zeker niet mis! Naar verwachting zal de koers van Bitcoin uitkomen op meer dan 500.000 euro. Na de halving die in 2028 gaat plaatsvinden, zal de koers waarschijnlijk nog verder toenemen.

Bitcoin verwachting: Bitcoin Rainbow Chart

De Bitcoin Rainbow Chart geeft de prijs logaritmisch weer over negen verschillende kleuren. De kleuren geven aan in welk stadia Bitcoin zich op dit moment bevindt. Het idee is dat de prijs tussen de verschillende kleuren beweegt en aangeeft wat je op dit moment het beste kunt doen, zoals verkopen tijdens een roodgloeiende markt ‘Maximum Bubble Territory’.

Bitcoin verwachting door de Bitcoin Rainbow Chart

Bitcoin Rainbow Chart – Bitcoin koers verwachting 2023

De grafiek geeft aan dat Bitcoin zich momenteel in de blauwe zone bevindt en dat het een goed moment is om te kopen! De prijs zit namelijk volgens de grafiek rond het laagste punt en heeft potentie om veel te stijgen. Als we uitgaan van een gemiddelde prijs “HODL!” dan zal Bitcoin naar verwachting schommelen tussen een prijs van 60.000 en 80.000 euro in 2023.

Bitcoin Rainbow Chart – Bitcoin koers verwachting 2024

Volgens de Rainbow Chart zal de koers in 2024 verder stijgen tot een nieuwe all time high. Het model verwacht namelijk een prijsstijging tussen de 80.000 en 110.000 euro in 2024.

Bitcoin Rainbow Chart – Bitcoin koers verwachting 2025

De verwachtingen voor 2025 zijn erg positief! Zo verwacht de Bitcoin Rainbow Chart een prijs tussen de 110.000 en 150.000 euro voor Bitcoin.

Bitcoin Rainbow Chart – Bitcoin koers verwachting 2030

De Rainbow Chart is op dit moment maar tot en met 2025 te gebruiken en zal in de loop van de jaren nieuwe prijsgegevens gebruiken om verbeterde voorspellingen te maken. Op dit moment kunnen wij geen voorspelling met het model maken voor 2030, omdat de gegevens dit niet toelaten.

In de onderstaande tabel zijn de verwachtingen voor Bitcoin op de lange termijn terug te vinden.

JaarStock to flowBitcoin Rainbow Chart
2023€ 60.000€ 80.000
2024€ 200.000€ 110.000
2025€ 250.000€ 150.000
2030€ 500.000+€ –

Waar kun je vandaag het goedkoopst Bitcoin kopen?

Bij het kopen van cryptocurrency is het belangrijk dat dit veilig, goedkoop en snel gedaan kan worden en dit kan alleen maar bij een betrouwbaar platform.

De goedkoopste aanbieder is vandaag Bitvavo! Profiteer vandaag nog van de actie en betaal geen handelskosten over de eerste €1000!

Conclusie

Als we kijken naar de koers verwachting op de korte en lange termijn verwachten we dat Bitcoin een mooie toekomst tegemoet zal gaan. Volgens de technische analyse is er op de korte termijn een kleine dip te zien, waarna Bitcoin verder zal stijgen naar 30.000 euro. Op de lange termijn kan Bitcoin, volgens het stock to flow model, zelfs stijgen naar een prijs van 500.000 euro!

Let op! Dit is geen financieel advies.

FAQ

Wat is de verwachting voor de koers van Bitcoin in 2023 volgens het Stock To Flow model?

De verwachting voor de koers van Bitcoin in 2023 volgens het Stock To Flow model is 60.000 euro.

Wat zijn de modellen die gebruikt worden om een lange termijn verwachting voor Bitcoin te maken?

Er zijn twee modellen die gebruikt worden om een lange termijn verwachting voor Bitcoin te maken, namelijk het Stock To Flow model en de Bitcoin Rainbow Chart.

Hoe wordt de Bitcoin koers verwachting bepaald volgens het Stock To Flow model?

De Bitcoin koers verwachting volgens het Stock To Flow model wordt bepaald door het aantal Bitcoins dat beschikbaar is op de markt in verhouding tot de hoeveelheid die elk jaar wordt geproduceerd.

Wat is de verwachting voor de koers van Bitcoin in 2025 volgens het Stock To Flow model?

De verwachting voor de koers van Bitcoin in 2025 volgens het Stock To Flow model is 250.000 euro.